Днес ще ви предложим една рецепта за любима манджа – пиле

...
Днес ще ви предложим една рецепта за любима манджа – пиле
Коментари Харесай

Пилешко със зеленчуци – вкусна, лека, диетична и изпитана рецепта

Днес ще ви предложим една рецепта за любима манджа – пиле със зеленчуци. Ястието има доста преимущества – ужасно е вкусно, хем е леко, хем засища, а на всичкото от горната страна е и уместно за тези, които се стремят да изгубят някой кг след натоварените откъм хранене празници.

Ето и какви артикули са ви нужни: към кг пилешко филе, 2-3 глави лук, 1 връзка магданоз, 2-3 моркова, 4 зелени чушки, 4 червени чушки, 1 глава броколи, 250 грама гъби печурки, 50 – 100 г зехтин, сокът на един лимон, 1 яйце, 1 кофичка обезмаслено кисело мляко, червен пипер и сол по ваш усет.

Подготовка на нашето пиле със зеленчуци

Започнете с пилешкото месо. Измийте хубаво филетата, подсушете ги и ги нарежете на жулиени (лентички).

В бездънен тефлонов тиган запържете пилешките филета в зехтина. Извадете филетата и ги прехвърлете в обособен съд, на който би трябвало да сложите похлупак. В същата лой, в която сте пържили пилето, поставете нарязаните на тънки филийки печурки. Добавете и нарязаните зеленчуци – лука на ситно, чушките на междинни по величина пръчици, морковите на колелца, а броколито на междинни розички. Прибавете малко топла вода, сол и червен пипер и оставете ястието да се задуши.

Върнете в тигана месото и оставете всичко да поври на спокоен огън. Когато ястието е готово прибавете обезмасленото кисело мляко, в което авансово би трябвало да разбиете едно яйце и да изцедите сока на един лимон. Оставяте по този начин да поври още 5 минути. Накрая поръсете с нарязания на ситно свеж магданоз и поднесете. Това е нашата рецепта за пиле със зеленчуци!

Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР